Şile Hakkında

Şile bilindiği üzere Marmara böglesinde bulunan İstanbul iline bağlı bir ilçedir ve Marmara bölgesinin kuzey doğusunda bulunmaktadır.
Ayrıca Karadeniz kıyısında olup Pendik , Gebze , Derince , Kandıra ilçeleriylede komşu bir bölgedir.Bölgenin en büyük özelliği İstanbul gibi büyük bir bölgede turizm ilçesi olmasıdır.Bu sebebple Şile'yi her yıl bir çok tatil sever ziyaret ederek güzel bir tatil geçirmektedir.

Şile'de güzel bir deniz ve harika plajlar vardır.Bu plajlarda güneşin tadını çıkarabilir denize girerek eğlenebilirsiniz.Şile bu güzel denizi sayesinde oldukça beğenilmektedir.Ayrıca Şile'nin tarihide oldukça geniştir.Geçmiş zamanlardan beri bir çok insanın yaşadığı Şile'de doğal olarak bir çok yapı bulunmaktadır.Bu yapılarda günümüze kadar ulaşmıştır.Bazı turistlerde bögleye sadece bu yapıları görmek için gelmektedir.

Bölgede turizm faaliyetleri tam anlamıyla yaz aylarında başlamaktadır.Bunun sebebi yazın sıcak ve denize girilebilir olmasıdır.
Şile'de deniz tarıma göre daha fazla öne çıkmıştır.Bu yüzden turizm yaz aylarında daha hareketlidir.

Şile'yi avantajlı kılan bir diğer öge ise bölgenin geniş ulaşım ağına sahip olmasıdır.Bu sayede bir çok turist bölgeye rahatça ulaşarak tatilini burada geçirmektedir.

0 yorum:

Leave a Comment

Back to Home Back to Top Şile Tatil. Theme ligneous