Şile'yi Ayıran Özellikler

Şile'nin turistik bir bölge olduğunu biliyoruz.Şile'nin bir çok turistik açıdan güzellikleri vardır.Bu güzellikler Şile'de turizmin temelini oluşturan özelliklerdir.Şile'yi diğer bölgelerden ayıran özellikleri ise şunlardır.

Şile'nin İstanbul gibi metropol bir şehrin ilçesi olması ve bu metropol şehre ulaşımın oldukça kolay olması Şile'nin nu özelliği bile bir çok bölgeden farklıdır.Bir çok tatil bölgesi böylebüyük bir şehre yakın değildir.

Ayrıca Şile'de sadece deniz değil tarih turizmide yapılmaktadır.Bölgede antik zamanlardan bu yana yaşayan insanlar burada sürekli yaşam alanları oluşturmuşlardır.Bu yaşam alanlarını geliştirmek için bir çok yapı inşaa etmişlerdir.Bu yapılar günümüzde bir turizm değeri olarak görülmekte ve o zamanın özelliklerini yansıtmaktadır.

Ayrıca bölgedeki deniz oldukça güzel ve yüzülebilir olduğundan bölgede yaz aylarının bunaltıcı sıcağından kurtularak yüzebilirsiniz.

Şile'nin ulaşım koşullarıda oldukça gelişmiştir.Çevresindeki büyük illerinde etkisiyle Şile bir çok ulaşım ağına sahiptir.Bu ulaşım ağları sayesinde Şile'ye bir çok turist akın etmektedir.

0 yorum:

Leave a Comment

Back to Home Back to Top Şile Tatil. Theme ligneous