Şile Nüfus

Şile İstanbul'un turistik bir bölgesidir.Bölgeyi turistik olarak kılan ise bölgedeki güzel deniz ve güzel tarihidir.Şile'de bulunan deniz ve sahilleri ziyaret etmek için bir çok kişi bu bölgeye akın etmektedir.Yaz aylarında okulların kapanmasıyla ve sıcakların artmasıyla bölgeye aileler akın etmektedir.

Şile'de bu yüzden ayz aylarında nüfus artmaktadır.Kış aylarında ise bölgeye azda olsa bir turistik faaliyet olsada bu bölge nüfusunu fazla arttırmamaktadır.

İşte bu nedenlerden dolayı Şile Nüfus'u dengesizlik göstermektedir.Kış aylarında sadece yöre halkının yaşadığı bölge yaz aylarında ise başta İstanbul olmak üzere diğer bölgelerden gelenlerle doludur.

Şile'de nüfus'un bu şekilde olması yerel halk adına güzeldir.Tusitlerin bölgeyi her yaz ayı ziyaret etmesiyle birlikte bölgede bir potansiyel oluşmaktadır.Bu potansiyel bölgedeki turistlerin gereksinimlerini karşılamak için bölgede alışveriş ve yapması ve bölgedeki hizmetlerden yararlanmasıdır.

Şile nüfusu kısaca kış ayları neredeyse sadece yerel halkın yaşadığı yaz aylarında ise bölgeye gelen turistlerinde yaşadığı ve bu yüzden yaz ayları artan bir nüfusa sahiptir.

0 yorum:

Leave a Comment

Back to Home Back to Top Şile Tatil. Theme ligneous